ANTARA WAJAH2 PROCC PAHANG

= AKTIVITI PROTON CLUB MALAYSIA ( PROCC PAHANG )=

SISTEM SMS INFO PROCC: Anda tidak ketinggalan!

Setelah meneliti jalan yang paling baik untuk mengumpul seberapa ramai ahli ProCC untuk apa jua aktiviti rasmi ProCC. Pihak pengurusan telah bekerjasama dengan salah sebuah syarikat TELCO untuk memudahkan info terkini tentang aktiviti rasmi disampaikan dengan mudah dan cepat.

Jika anda sibuk dengan kerja harian dan tidak berkesempatan melayari laman web ProCC setiap masa? Kini anda boleh mendapat info terkini tentang aktiviti terkini ProCC terus ke telefon bimbit anda.


Setiap SMS info dari ProCC akan dikenakan bayaran RM0.50 untuk perkhidmatan TELCO.
Maksimum 4 SMS sebulan.

Pengumuman Penting Tentang Pendaftaran Keahlian Baru ProCC

Laman web ProCC www.protonclub.com telah dibuka kepada umum. Jadi kini pelayar atau tetamu bolehlah mendaftar dan menggunakan forum ProCC. Anda juga bolehlah muat turun borang rasmi, dan telah berkuat-kuasa undang-undang baru, ahli yang ingin menyertai ProCC wajib berjumpa wakil negeri kami disetiap negeri untuk memohon tanda tangan pencadang dan menyerahkan borang kepada wakil dan AJK kami.

Thursday, April 5, 2007

ProCC Pahang Family Ride Pulau Pangkor 2005Alhamdulillah, setelah hampir sebulan merancang akhirnya Program ProCC Pahang Family Ride Pulau Pangkor 2005 telah berjaya mencapai matlamatnya. Penyertaan ahli adalah dari ProCC Pahang dan ProCC HQ dan non paid member serta ahli keluarga mereka. Kami juga telah di kunjungi oleh sahabat dari ProCC Perak iaitu saudara Putera , Idnawase dan Adik78 yang sama -sama menjayakan program ini dan mereka juga bertindak sebagai jurupandu kepada konvoi ini. Konvoi ini telah ketuai oleh saudara deadpirate sebagai Chief Marshall dengan dibantu oleh saudara lizdaf , mongkut dan riyad71. Perjalanan pergi dan balik adalah terkawal dimana semua marshall telah memainkan peranan mereka dengan baik. Penginapan peserta ada 2 tempat iaitu di Lumut dan Pulau Pangkor dimana kedua-duanya amat memuaskan. Lawatan bermula dengan menara condong teluk intan .........tempat bersejarah , tumpuan pelancong ..amat bertuah dapat melawat tempat tersebut. Setibanya di Lumut kami telah dibawa berjalan-jalan di menikmati panorama yang menarik di sekitar jeti waktu malam........tempat dipenuhi pengunjung tempatan mahupun luar negeri. Pagi keesokanya kami bertolak ke Pulau Pangkor dengan menaiki feri............perjalanan mengambil masa 20 minit ke pulautersebut..........pemandangan sangat menarik dapat melihat kapal-kapal yang berlabuh dan kapal-kapal dagang dari luar negara.
Setibanya di Pulau Pangkor kami menyewa van untuk melawat sekitar pulau.........destinasi pertama ialah Kota Belanda.........sangat menarik.....peninggalan sejarah......... Destinasi kedua ialah Small Great Wall Of China.........dimana replika tembok besar cina berada disini.......sangat menarik.....sejarah negara cina berada di Malaysia........kami kemudian dibawa ke kilang barangan laut seperti sotong , ikan ..............memborong sakan kaum hawa........sedap wooo makan sate ikan...sotong kering heeheh..............setelah puas membeli belah maka kami dibawa ke chalet untuk berehat. Petang nya kami membuat xtvt bebas dimana ada yang menyewa bot untuk round pulau........mandi kat pulau lain.......pulau mintgor ker tak slah........yang lain mandi kat pantai teluk nipah sambil menikmati keindahan pantai , laut dan orang ramai. Rasa tak puas mandi laut.......tapi masa terhad.......selepas maghrib kami telah dibawa ke chalet ahli keluarga salah seorang ahli ProCC Pahang iaitu saudara Lizdaf untuk menikmati BBQ dan makan malam.................kami dilayan seperti VIP oleh owner chalet dengan menghidangkan makanan 4 star hotel beserta hiburan dari artis Philipina.........kami berasa terharu dan teramat gembira kerana layanan yang terbaik diberikan kepada kami. Hari terakhir kami check out dari chalet dan menaiki feri kembali ke Lumut..............setibanya di Lumut kami telah di bawa oleh Saudara Mongkut untuk melawat Naval Base Lumut.........ini adalah pertama kali kami berpeluang untuk menaiki kapal perang yang digunakan oleh ATM .......penerangan panjang lebar telah diberikan oleh pegawai yang bertugas kepada kami. Pengalaman ini tiada tolok banding nya dan amat berguna kepada kami. Kami dibawa melawat sekitar kapal perang KD Hang Tuah....rasa macam nak belayar lak . Setelah selesai lawatan atas kapal kami dibawa tour dengan bus didalam naval base ......very intresting event..........kemudian kami semua menaiki kereta masing-masing untuk meneruskan perjalanan balik ke Pahang. Dari segi penganjuran mungkin ada kelemahan sana sini tetapi tiada apa-apa masalah besar yang timbul ...........disiplin ahli amat bagus sekali.........mengikut arahan yang diberikan. Disini saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua ahli yang menjayakan program ini terutama saudara deadpirate , lizdaf dan mongkut yang telah berusaha bersungguh untuk menjayakan program ini.


Petang nya kami membuat xtvt bebas dimana ada yang menyewa bot untuk round pulau........mandi kat pulau lain.......pulau mintgor ker tak slah........yang lain mandi kat pantai teluk nipah sambil menikmati keindahan pantai , laut dan orang ramai. Rasa tak puas mandi laut.......tapi masa terhad.......selepas maghrib kami telah dibawa ke chalet ahli keluarga salah seorang ahli ProCC Pahang iaitu saudara Lizdaf untuk menikmati BBQ dan makan malam.................kami dilayan seperti VIP oleh owner chalet dengan menghidangkan makanan 4 star hotel beserta hiburan dari artis Philipina.........kami berasa terharu dan teramat gembira kerana layanan yang terbaik diberikan kepada kami. Hari terakhir kami check out dari chalet dan menaiki feri kembali ke Lumut..............setibanya di Lumut kami telah di bawa oleh Saudara Mongkut untuk melawat Naval Base Lumut.........ini adalah pertama kali kami berpeluang untuk menaiki kapal perang yang digunakan oleh ATM .......penerangan panjang lebar telah diberikan oleh pegawai yang bertugas kepada kami. Pengalaman ini tiada tolok banding nya dan amat berguna kepada kami. Kami dibawa melawat sekitar kapal perang KD Hang Tuah....rasa macam nak belayar lak . Setelah selesai lawatan atas kapal kami dibawa tour dengan bus didalam naval base ......very intresting event..........kemudian kami semua menaiki kereta masing-masing untuk meneruskan perjalanan balik ke Pahang. Dari segi penganjuran mungkin ada kelemahan sana sini tetapi tiada apa-apa masalah besar yang timbul ...........disiplin ahli amat bagus sekali.........mengikut arahan yang diberikan. Disini saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua ahli yang menjayakan program ini terutama saudara deadpirate , lizdaf dan mongkut yang telah berusaha bersungguh untuk menjayakan program ini.


Pengerusi Riyad71Penasihat 1 DeadpiratePenasihat 2 LizdafPengurus Penginapan Deadpirate Pengurus Logistik Mongkut dan DeadpiratePengurus Aktiviti Anizar,Jambu8303 dan BadarbenniePengurus Fotografi Riyad71Pengurus Konvoi @ Marshall Riyad71,Deadpirate dan MongkutPengurus Hiburan Lizdaf dan MongkutSenarai Ahli 1 Riyad71 + watie + aqeem2 Peperhush + father + mother3 Jambu83034 Badarbenie6 Arabaiyah7 Rafeah8 Hajar9 Bluerose10 Anizar11 Deadpirate12 Mongkut13 Putera14 Lizdaf15 Wira_Evo79


ProCC Perak1.Putera2. Idnawse3. Adik78


AHAD, 25/12/05


Masa Aktiviti8:00 AM Konvoi dari kuantan bertolak ke R&R Maran9:00 AM Bergabung dengan konvoi dari maran - bertolak ke Perak12:00 PM Berhenti rehat di R&R Rawang1:00 PM Konvoi bertolak ke Perak3:00 PM Keluar Plaza tol Bidor dan melalui jalan lama ke Teluk Intan5:00 PM Melawat menara condong Teluk Intan6:00 PM Bertolak ke Lumut7:00 PM Tiba di Lumut dan bergabung dengan PROCC Perak7:30 PM Check In di Hotel Harbour View,Lumut8:30 PM Makan malam di Lumut10:00 PM Aktiviti bebas


ISNIN, 26/12/05


Masa Aktiviti8:00 AM Sarapan Pagi8:30 AM Check out dan Taklimat program oleh Saudara Riyad71 dan Deadpirate9:00 AM Melawat pantai peranginan Teluk Batik11:00 AM Menaiki bot di jeti Lumut ke Pulau Pangkor12:00 PM Jelajah Pangkor2:00 PM Makan tengah hari dan check in di Chalet Flora Beach Resort,Teluk Nipah,Pulau Pangkor3:00 PM Aktiviti pantai dan riadah8:00 PM Makan malam di sekitar pantai Teluk Nipah9:00 PM Aktiviti bebas


SELASA, 27/12/05


Masa Aktiviti8:00 AM Sarapan pagi9:00 AM Taklimat program oleh Riyad71 dan Deadpirate10:00 AM Tiba di jeti Lumut dan lawatan ke PSC Naval Dockyard,Naval Base,Lumut12:00 PM Makan tengah hari di Seri Manjung,Perak1:00 PM Konvoi bertolak ke Lebuhraya Utara Selatan5:00 PM Berhenti rehat di R&R Tanjung Malim6:00 PM Konvoi bertolak pulang ke Maran dan Kuantan9:00 PM Konvoi dijangka tiba di Maran10:00 PM Konvoi dijangka tiba di Kuantan